NUTQ RIVOJLANTIRISH METODIKASI VA BOLALAR UCHUN TIL O‘RGATISH USULLARI - Aslanova Nafisa Samadovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  bolalar nutqini  rivojlantirish  va  til  o‘rgatish  usullari  haqida  so‘z  yuritiladi.  Maqolada  nutq rivojlantirish  metodikasi,  jumladan  tovushlarni  to‘g‘ri  talaffuz  qilish, nutq  sur’atini rivojlantirish, nutqiy aloqa ko‘nikmalarini shakllantirish kabi muhim masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, til o‘rgatish usullari, masalan, o‘yin, qo‘shiqlar, multfilmlar va rol ijro etish kabi metodlar orqali bolalar tilini rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil etiladi. Ushbu usullar bolalarning o‘qish, tinglash, so‘zlash va tushunish qobiliyatlarini yaxshilashga  xizmat  qiladi.  Maqola  o‘qituvchilarga  va  maktabgacha  ta’lim muassasalarida  faoliyat  yuritayotgan  pedagoglarga  metodik  ko‘rsatmalar  va tavsiyalarni taqdim etadi.