DAVLAT XARIDLARINING RIVOJLANISH TARIXI - Janizakov Sardor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola davlat xaridlarining rivojlanish tarixini turli davrlar va mamlakatlar misolida o‘rganadi. Maqolada davlat xaridlarining ilk shakllanishidan boshlab,  zamonaviy  davlat  xaridlarining  shakllanishi,  uning  asosiy  tamoyillari, tartibga  soluvchi  me’yoriy  hujjatlar  va  rivojlanish  tendensiyalari  tahlil  qilinadi. Shuningdek, davlat xaridlarining iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy omillarga ta’siri ko‘rib chiqiladi  hamda  turli  mamlakatlarning  davlat  xaridlaridagi  o‘ziga  xos  tajribalari yoritiladi. Maqolaning maqsadi davlat xaridlarining evolyutsiyasini kuzatish va uning hozirgi kundagi ahamiyatini aniqlashdan iborat.