TALABALARDA AXBOROT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH VA UNING KOMPONENTLARI - Abdullaeva Matluba Abdullaevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  talabalar  orasida  axborot  madaniyatini rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan.  Axborot  madaniyati tushunchasining zamonaviy ta'rifi, uning tarkibiy qismlari, shuningdek, bu jarayonga ta'sir  ko'rsatuvchi  asosiy  omillari,  talabalar  tomonidan  axborotni  izlash,  tanqidiy baholash  va  tizimlashtirish  qobiliyatlarining  rivojlanishi  ularning  ta'lim samaradorligini oshirishda hal qiluvchi rol o'ynashi batafsil bayon qilingan.