OILADAGI SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING TIZIMIGA XOS UMUMIY XUSUSIYATLARI - Bobanov Xurshid; Isoqova Gulchehra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oila  tizimining  shaxslararo  munosabatlarga ta'siri  va  uning  umumiy  va  xususiyatlari  haqida  so'z  yuritiladi.  Oila  -  ijtimoiy tuzilmaning  asosiy  bo'lagi  bo'lib,  undagi  shaxslararo  munosabatlar  bir-biriga  ta'sir etuvchi  va  o'zaro  bog'liq  tizimni  tashkil  etadi.  Maqolada  oila  ichidagi  shaxslar o'rtasidagi  ijtimoiy  rollar,  o'zaro  aloqalar  va  psixologik  bog'liqliklar  muhim  o'rin tutadi. Oila tizimi barqarorlik va o'zgarishlar o'rtasida uyg'unlikni saqlashga intiladi, lekin  u  doimo  o'zgarib  boradi,  chunki  yangi  avlodlar  tug'iladi,  eski  avlodlar  esa o'zgaradi yoki yo'qoladi. Oila tizimining xususiyatlari, jumladan, gender rollari, oilaviy qadriyatlar  va  an'analar,  ota-onaning  ta'siri,  oiladagi  ziddiyatlar  va  o'zaro munosabatlar, tizimning barqarorligi va rivojlanishiga bevosita ta'sir ko'rsatadi. Ushbu maqola oiladagi shaxslararo munosabatlarning tizimiga xos umumiy va xususiyatlar haqida chuqur tushuncha beradi va oilaning jamiyatdagi muhim rolini ta'kidlaydi.