МОЛИЯВИЙ САВОДХОНЛИК ТУШУНЧАСИНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИНИ - Махмуджонов Улугбек Рахматулла угли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  мамлакатимизда  аҳолининг  молиявий саводхонлик  даражасини  ошириш  бўйича    қабул  қилинаётган  меъёрий ҳужжатлар    мазмуни  ва  уларнинг  устувор  йўналишлари  баён  этилган.  Шунингдек молиявий саводхонликка бағишланган ва хорижий ҳамда маҳаллий олимларнинг  илмий    ишлари    таҳлили    амалга    оширилган.    «Молиявий  саводхонлик»    тушунчаси    молиявий    қарорларни    қабул    қилиш    имконини  берувчи  молиявийиқтисодий  билим,  кўникма  ва  малакаларга  эга  бўлиш  асосида,  уларнинг  таркибий  қисмлари  тавсифланган  ҳолда  тафсил  қилинган. Молиявий саводхон лик йўналишлар бўйича гуруҳланган. Шу билан бир қаторда мамлакатимиз аҳолисининг молиявий  саводхонлигини шакллантириш ва унинг амалга  ошириш  механизмини  яратиш  ва  унинг  самарадор  лигини  оширишга қаратилган илмий таклиф ва амалий тавсиялар берилган.