QONUNCHILIK JARAYONI VA UNING KONSTITUTSIYAVIY MAQOMI HAMDA XORIJ TAJRIBASI. - Ergasheva Xusnora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada qonunchilik jarayoni va uning konstitutsiyaviy maqomi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi qonunchilik tizimining asosiy tamoyillari va tartib-taomillari bayon qilinib, AQSh, Germaniya va Buyuk  Britaniya  kabi  rivojlangan  mamlakatlar  tajribasi  bilan  taqqoslangan. Shuningdek,  qonunchilik  jarayonida  zamonaviy  texnologiyalarning  ahamiyati  va O‘zbekistonda  olib  borilayotgan  huquqiy  islohotlarning  yangi  tendensiyalari yoritilgan.  Mazkur  tahlillar  qonunchilik  jarayonining  samaradorligini  oshirishga qaratilgan tavsiyalarni ilgari surishga xizmat qiladi.