MOBIL QURULMALAR EKSPERTIZASI USULLARI VA ULARNING XUSUSIYATI - Zulfuqorov Abduvahob Abdumali o‘g‘li; Abdullayev Muhammadrizo Dilshodjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Mobil  qurilmalar  ekspertizasi,  mobil  telefonlar,  planshetlar  va boshqa  qurilmalarning  ishlash  holatini  aniqlash,  texnik  va  dasturiy  tahlil  qilish, shuningdek,  qurilmaning  xususiyatlarini  baholash  jarayonidir.  Ushbu  ekspertiza usullari  turli  yo‘nalishlarga  bo‘linadi  va  har  biri  qurilmaning  ma'lum  jihatlarini tekshirishga  yo‘naltirilgan.Har  bir  usulning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  mavjud  bo‘lib, ular mobil qurilmaning umumiy holatini va ishlash samaradorligini aniqlashga yordam beradi. Laboratoriya tekshiruvi va boshqa chuqur tahlillar orqali qurilmaning texnik xatoliklari  va  muammolari  aniqlanadi,  bu  esa  uning  uzoq  muddatli  ishlashini ta'minlashga yordam beradi. Mobil qurilma ekspertizasi iste'molchilar uchun sifatni ta'minlash va xavfsizlikni kuchaytirish uchun muhim vositadir.