PORTLATISH JIHOZLARI EKSPERTIZASING OBYEKTLARI VA ULARNING TADQIQOT JARAYONIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Zulfiqorov Abduvaxob Abdumalik o‘g‘li; Ozodboyev Umidjon Qurbonnazar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Portlatish  jihozlari  ekspertizasi  portlatish  jarayonlarida foydalaniladigan jihozlar va uskunalarning xavfsizligini va samaradorligini ta'minlash uchun muhim o'rin tutadi. Bu ekspertiza jarayoni portlovchi moddalar, detonatorlar, boshqaruv  tizimlari  va  xavfsizlik  mexanizmlarining  to'g'ri  ishlashini  tekshiradi. Tadqiqotlar  davomida  yuzaga  keladigan  muammolar  orasida  texnik  noaniqliklar, portlovchi moddalar tarkibining noto'g'ri tahlili, xavfsizlik standartlariga muvofiqlik, monitoring  tizimlarining  samaradorligi  va  normativ-huquqiy  hujjatlarning  to'liqligi kabi qiyinchiliklar mavjud. Ushbu muammolarni hal qilish uchun mutaxassislarning chuqur tahlil va monitoring yondoshuvi talab qilinadi, chunki portlatish jarayonlaridagi xatoliklar katta xavflarga olib kelishi mumkin.