GAZLI QUROLLAR EKSPERTIZASINING ZAMONAVIY IMKONIYATLARI - Axmadov Shaxruxjon Shuxrat o‘g‘li; Abdinazarov Quvonchbek Boysoat o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  gazli  qurollar  ekspertizasining  zamonaviy imkoniyatlari va uning huquqiy, texnik va ilmiy jihatlari tahlil qilinadi. Gazli qurollar ekspertizasi, ularning xavfli ta'sirini baholash, ishlatish usullarini aniqlash va huquqiy aspektlarini  o‘rganish  bo‘yicha  chuqur  ilmiy  izlanishlarni  talab  qiladi.  Zamonaviy texnologiyalar va metodologiyalar yordamida gazli qurollarning turli xususiyatlari, shu jumladan  ularning  tarkibi,  ta'sir  mexanizmi  va  xavfsizlik  standartlariga  mosligini tekshirish imkoniyatlari kengaygan. Ekspertiza sohasidagi yangiliklar va zamonaviy yondashuvlar, gazli qurollar bilan bog‘liq holatlar bo‘yicha aniq va ishonchli xulosalar chiqarish  imkonini  beradi.  Maqola,  shuningdek,  gazli  qurollar  bilan  bog‘liq jinoyatlarni  tergov  qilish  va  sudlarda  ekspertiza  xulosalaridan  foydalanishning ahamiyatini yoritadi.