MAVZU: TRANSPORT TRASSALOGIYASI EKSPERTIZASINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - XUSANOV ANVAR DJUMABAYEVICH; BAXSHILLOYEV SHOXRUX SHERALI O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  ilmiy  maqolada  transport  trasaologiyasi ekspertizasining o‘ziga xos xususiyatlari batafsil tahlil etilgan. Transport tizimlarining samarali rivojlanishi va ularning optimallashtirilishi jamiyatning iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotida  katta  ahamiyatga  ega  bo‘lib,  bu  jarayonda  transport  trasaologiyasi ekspertizasi  muhim  rol  o‘ynaydi.  Maqolada  ekspertizaning  ilmiy-texnik  asoslari, transport  tarmoqlarining  boshqarilishi  va  optimallashtirilishi,  iqtisodiy  va  ekologik omillarni  hisobga  olish,  xavfsizlikni  ta’minlash,  innovatsion  texnologiyalarning qo‘llanilishi,  tizimlarning  barqarorligini  ta’minlash  kabi  asosiy  jihatlar  yoritilgan. Shuningdek, transport tarmog‘ining integratsiyasiga oid masalalar va hukumat hamda xususiy sektorlar uchun maslahat xizmatlari ko‘rsatilishining ahamiyati haqida fikrlar bildirilgan. Ushbu maqola transport trasaologiyasi ekspertizasining nazariy va amaliy jihatlarini  o‘rganishga  qaratilgan  bo‘lib,  transport  tizimlarining  samarali boshqarilishini ta’minlashga qaratilgan muhim takliflar va yechimlarni ilgari suradi.