VIDEOREGISTRATORLAR YORDAMIDA YO‘L TRANSPORT HODISALARINI TADQIQ QILISH - Qirg’izboyev Maruf Odiljon o‘g‘li; Odiljonov Azizbek Nodirbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  yo‘l  transport  hodisalarining  sodir  etilishini aniqlash,    ularni  kamaytirish  va  sabablarini  aniqlashda  zamonaviy  texnologiyalar, xususan, videoregistratorlar muhim rol o‘ynamoqda. Yo‘l transport hodisalari (YTH) bilan  bog‘liq  statistikalar  har  yili  bir  necha  minglab  insonlarning  jarohatlanishi  va o‘limiga olib keladi. YTHni tahlil qilish va oldini olishning eng samarali yo‘llaridan biri  videoregistratorlardan  foydalanishdir.  Videoregistratorlar  nafaqat  harakat jarayonlarini  yozib  olish,  balki  hodisalarning  sabablari,  shart-sharoitlar  va haydovchilarning  xatti-harakatlarini  aniqlashda  ham  foydalidir.Videoregstratordan foydalangan  holda  yo‘llarda  transport  harakati  xavfsizligini  oshirishga  doir  ilmiy ishlanmalar olib borilishi mumkin.