QURG‘OQCHIL HUDUDLARDA YER OSTI SUVLARINI TEJOVCHI SUG‘ORISH TEXNOLOGIYALARINING ISHLAB CHIQILISHI - Ziyotov Ulug‘bek Amirqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  qurg‘oqchil  hududlarda  yer  osti  suvlaridan samarali foydalanish va ularni tejashga yo‘naltirilgan sug‘orish texnologiyalari tahlil qilinadi. Yangi innovatsion yondashuvlar, jumladan tomchilatib sug‘orish, kapillyar sug‘orish va yer osti quvurlaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari,  suv  resurslarini  saqlashga  oid  zamonaviy  ilmiy  ishlanmalar  va  amaliy tajribalar  ham  muhokama  qilinadi.  Ushbu  maqola  qurg‘oqchil  hududlarda  qishloq xo‘jaligini  rivojlantirish  va  suv  ta’minotini  barqarorlashtirish  maqsadida  ishlab chiqilgan.