SEZGILAR HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA SEZGILARNING NERV- FIZIOLOGIK ASOSLARI - Shomurotov Ulug’bek Melikboboyevich; Ismoilov Nodirjon Anvar õģli; Toshpulatov Asilbek Rashidovich; Niyozqulov Tavakkal Hakimzoda oʻğli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  ilmiy  maqolada bizni  o‘rab  turgan  tashqi  olamdagi  narsa  va hodisalarning juda ko‘p belgi va xususiyatlari mavjud.Masalan,narsalarning rangi, ta’mi, hidi,  qattiq  yoki  yumshoqligi,  g‘adir-budur  yoki  tekisligi,  harorat  va  boshqalar.  Ana  shu narsa  va  hodisalarning  turli  xil  belgi,  xususiyatlarini  biz  ham  turlicha  sezgi  a’zolarimiz orqali ongimizda aks ettirishimiz haqida so’z borgan.