MAVZU: TA’LIM TIZIMIDA KREATIV YONDASHUVNING AHAMIYATI - Jullibayeva Shaxrizoda; Qurbonov Bahrom Shukriyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ta’lim  jarayonida  kreativ  yondashuvni qo‘llashning  ahamiyati  va  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  kreativ metodlarning  o‘quvchilarning  faolligi,  mustaqil  fikrlashi  va  bilimlarni  o‘zlashtirish darajasiga ta’siri o‘rganildi. An’anaviy va kreativ yondashuvlar taqqoslanib, kreativ metodlarning  o‘quv  jarayonidagi  ustunliklari,  shuningdek,  ularni  qo‘llashda uchraydigan  qiyinchiliklar  ko‘rib  chiqildi.  Tadqiqot  natijalari  kreativ  ta’lim usullarining  samaradorligini  tasdiqlab,  ushbu  yondashuvni  ommalashtirish  va rivojlantirish  bo‘yicha  tavsiyalarni  o‘z  ichiga  oladi.  Maqolada,  shuningdek,  kreativ metodlarning  ta’lim  tizimidagi  dolzarb  roli  va  ularning  kelajakdagi  istiqbollari muhokama qilinadi.