TA’MINOT ZANJIRLARINI BOSHQARISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI - Shodiyeva Nozanin Abdulaziz qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  ta’minot zanjirlarini  boshqarish  jarayonidagi  roli  va  afzalliklari  tahlil  qilinadi.  Sun’iy intellektning prognozlash, avtomatlashtirish, xarajatlarni optimallashtirish va logistika jarayonlarini yaxshilashdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, ushbu texnologiyaning biznes  samaradorligini  oshirish  va  tavakkalchiliklarni  kamaytirishdagi  ahamiyati muhokama qilinadi.