INSONNING O‘Z HUQUQLARINI ANGLASHIDA QONUNNING ROLI - Xolmirzayeva Mushtariybegim Ergash qizi; I. Xudoynazarov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  jamiyatning  rivojlanishida  muhim  ahamiyat kasb etgan inson huquqlari mavzusiga to‘xtalib o‘tilgan. Qolaversa, inson huquqlarini mustahkamlash va tatbiq etishda alohida ahamiyat kasb etgan qonunlarga ham e’tibor qaratilgan.  Jamiyatimizning  rivojlanishi  bevosita  va  bilvosita  insonning  o‘z huquqlarini anglab yetishi, shuningdek, qonunning bu boradagi asosiy kuch ekanligini yoritib berishga qaratilgan.