BOBURIYLAR SULOLASI DAVRIDA SOLIQ TIZIMI - Xolmirzayeva Mushtariybegim Ergash qizi; Xudoynazarov Isobek (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tarix  sahnasida  o‘ziga  xos  boy  merosi  bilan o‘chmas iz qoldirgan Boburiylar sulolasining muhim islohotlaridan biri—soliq tizimi atroflicha tahlil qilingan. Mamlakatda mavjud bo‘lgan soliq turlari, ularning miqdori, olinish  tartibi,  shuningdek,  mamlakat  podshohlarining  bu  soliqni  joriy  etishdan ko‘zlagan  maqsadlari  yoritilgan.  Maqolaning  dolzarbligi  shundaki,  turli  millat  va elatlarga  mansub  bo‘lgan  hindlarni  Boburiylar  sulolasi  vakillari  332  yil  davomida oqilona davlat boshqaruvi va, albatta, soliq tizimi orqali birlikda yashashga da’vat eta olganligidir.