MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA MONTESSORI METODIKASIDAN FOYDALANISH. - Asqarova Dilorom Qurbonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  maktabgacha  yoshdagi  bolalarni  mantiqiy  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirishda Montessori  metodikasining  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Montessori metodikasining asosiy tamoyillari, o‘quv jarayonida bolalarning mantiqiy fikrlashini shakllantirishda  qo‘llanilishi  va  uning  samaradorligi  to’g’risidagi  ma’lumotlar  va amaliy faoliyatlar yoritiladi.