OʻSIMLIKLARNING OZUQAVIY QIYMATI HAQIDA. - Alimardonova Moʻtabar Xolmoʻminovna; Joʻrayev Sarvar Najmiddin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada oʻsimliklarning ozuqaviy qiymati, ularning inson salomatligi  uchun  ahamiyati,  tarkibidagi  asosiy  ozuqa  moddalari  oqsillar,  yogʻlar, uglevodlar, vitaminlar, minerallar va ularning biologik faolligi tahlil qilinadi. Oʻsimlik mahsulotlarining  turli  xil  turlari  don,  sabzavot,  meva,  yongʻoq    boʻyicha  ozuqa qiymatining farqlari koʻrib chiqiladi.