AKADEMIK LITSEYLARDA “AXBOROT TEXNOLOGIYALARI” FANINI O‘QITISHNI INTEGRATSION YONDOSHUV ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH. - Mamadaliyeva Muhayyo Komiljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  akademik  litseylarda  “Axborot  texnologiyalari” (AT)  fanini  o‘qitishda  integratsion  yondashuvning  ilmiy-pedagogik  asoslarini o‘rganish  va  uni  takomillashtirishga  qaratilgan  imkoniyatlarni  tahlil  qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda AT fanini fizika, matematika, iqtisodiyot va boshqa fanlar bilan bog‘lash orqali o‘quv jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning kognitiv  kompetensiyalari  va  ijodiy  salohiyatini  rivojlantirish  masalalari  ko‘rib chiqiladi. Integratsiyaning modulli, loyihaviy, kontekstual va simulyatsion shakllari tahlil qilinib, ularning AT o‘qitishdagi samarasi eksperimental ma’lumotlar asosida baholanadi.  Olingan  natijalar  integratsion  yondashuvning  zamonaviy  ta’lim talablariga  mosligini  va  akademik  litseylarda  AT  fanining  o‘quv  dasturini optimallashtirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini tasdiqlaydi. Maqolada ushbu yondashuvni joriy etish bo‘yicha amaliy takliflar keltiriladi.