TA'LIMDA SUN'IY INTELLEKTNING O'RNI - Sharipova Nodira Abdulboqiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Bugungi kunda ta'lim sohasida sun'iy intellekt  intensiv tarzda o'z o'rniga  ega  bo'lib  bormoqda.  Sun'iy  intellekt  ma'lumotlarni  o'rganish,  tahlil  qilish, o'zgartirish va tasavvur qilish qobiliyatiga ega bo'lgan axborot tizimlarini yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi. Bu tizimlar, o'rganish jarayonida ma'lumotlarni tan olish, aniq maqsadlar uchun ma'lumotlarni qidirish, ma'lumotlarni tahlil qilish, va natijalarni ko'rsatish  kabi  vazifalarni  bajarish  imkonini  beradi.  Ayni  shu  jihatdan  maqolada ta'limda  sun'iy  intellektdan  foydalanishning  samaralari  va  uning  o'rni  xususida  fikr yuritiladi.