AYOLLARDA KO’KRAK BEZI KASALLIKLARINI O’RGANISHDA ULTRATOVUSH TEKSHIRUVINING AHAMIYATI - Fayzullayeva M.B (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:40  yoshgacha  bo’lgan  ayollarda  sut  bezi  saratonini  tekshirish ultratovush tekshiruvi orqali amalga oshirilishiga sabab ularning sut bezi to’qimalari zich  tuzilganidir.  Agar  qo’shimcha  tekshiruv  talab  qilinsa  mammografiyadan foydalaniladi. Ultratovushning mammografiyadan ustunligi 30-40 yoshgacha bo’lgan ayollarda aniqlash imkonining yuqoriligidir.