ABDULLA AVLONIYNING BADIIY ADABIYOTDAGI IJOD YO‘LI - Adxamova Oltinoy Rafiqjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur   maqolada Turkiston   o'lkasida   jadidchilik   harakati   namoyondalari   tomonidan yangi    usul    maktablarining    ochilishi,    hamda,    yangicha    tipdagi darsliklarining    yaratilishiyangi    davr didaktikasining  paydo  bo'lishiga  zamin  yaratdi.    Shunday    matonat    va    sabot    bilan    xalqning    johillik  balosidan   chiqishi      va      savodli,   ilmli   bo'lishiga   jonbozlik   ko'rsatgan  pedagog  Abdulla  Avloniy  bo'lib,  u yaratgan  darsliklarning    jamoatchilikka    taqdim  etilishi  va  didaktikasini  o'rganish  borasidagi  tahlillar  haqida  so'z  boradi.