KICHIK DAVLATLATLARNING GLOBAL TASHQI SIYOSAT OLIB BORISHIGA DOIR NAZARIYALAR TAHLILI (BAHRAYN, SINGAPUR,QUVAYT, QATAR) - Oyatillo Toshtemirov (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada kichik davlatlarning global tashqi siyosat olib borishiga doir nazariyalar tahlil qilingan. Bahrayn, Singapur, Quvayt va Qatar davlatlari misolida har bir davlatning tashqi siyosatga yondashuvi, ushbu siyosatning xalqaro munosabatlarda tutgan  o‘rni  va  strategiyalari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  realistik,  liberal  va institutsional  nazariyalar  asosida  tahlil  olib  borilib,  ushbu  davlatlarning  global maydonda qanday muvaffaqiyatlarga erishgani haqida misollar keltiriladi.