BOLALARDAGI STRESS HOLATINI YENGISHDA PSIXOLOGIK XIZMATNING AHAMIYATI - G’ofurova Yoqutxon Tashpo’latovna; Sharobitdinova Dinora Obidinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola bolalardagi stress holatining dolzarbligi, sabablari, oqibatlari  va  uni  yengishda  psixologik  xizmatning  o‘rni  masalalarini  o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada o‘zbekistonlik olimlarning tadqiqotlari, statistik ma’lumotlar hamda bolalar psixologiyasiga oid adabiyotlar tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarga psixologik  yordam  ko‘rsatishning  samarali  usullari  va  uslublari,  xususan,  o‘zbek madaniyatiga moslashtirilgan yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.