DUNYODA TURIZM RIVOJLANISHINING EKOLOGIYAGA TA'SIRI - G'ayratova Nilufar Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Turizm,  bugungi  kunda  global  iqtisodiyotning  eng  muhim sohalaridan biri hisoblanadi. Har yili millionlab odamlar turli mamlakatlarga sayohat qilib, yangi joylarni kashf etish, madaniyatlarni o'rganish va dam olish uchun vaqt o'tkazadilar.  Biroq,  turizmning  bu  rivojlanishi  ekologik  muammolarni  keltirib chiqarishi mumkin. Ushbu maqolada turizm rivojlanishining ekologiyaga ta'siri, uning ijobiy  va  salbiy  jihatlari,  shuningdek,  barqaror  turizmning  ahamiyati  haqida ma'lumotlar berilgan.