TURIZMGA GREEN KEY TIZIMINI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - G'ayratova Nilufar Ulug'bek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Green  Key  —  bu  ekologik  barqaror  turizmni  rag‘batlantirish maqsadida  yaratilgan  xalqaro  sertifikatlash  tizimidir.  U  mehmonxonalar,  turistik obyektlar  va  boshqa  turizm  infratuzilmasi  uchun  mo‘ljallangan  bo‘lib,  ekologik mas'uliyatni  oshirish,  energiya  va  resurslarni  tejash,  shuningdek,  atrof-muhitni muhofaza qilishga qaratilgan. Ushbu maqolada Green Key tizimini turizm sohasiga joriy etish istiqbollari va uning afzalliklari haqida ma'lumotlar berilgan.