ADDEKTIV XULQ ATVORLI OʻQUVCHILAR BILAN ISHLASH - Temirova Sayyora Xudoyberdiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Yurtimizning porloq kelajagi yosh avlodning har tomonlama yetuk va  barkamol  shaxs  sifatida  shakllanishiga  bevosita  bog‘liqdir.  Shu  boisdan  ham mamlakatimizda  yoshlarga  keng  imkoniyatlar  yaratilib,  ularning  intellektual  va ma’naviy kamolotini ta’minlash yo‘lida davlatimiz tomonidan zarur shart-sharoitlar yaratilmoqda. Bugungi kunda yoshlar bu imkoniyatlardan oqilona foydalanib, Vatan ravnaqi yo‘lida munosib hissa qo‘shmoqdalar. Shu bilan birga, jamiyatimizda ayrim tashvishli  holatlar  ham  uchramoqda.  Ayniqsa,  voyaga  yetmaganlar  orasida  deviant (ya’ni  me’yorlardan  og‘ishgan)  xatti-harakatlarning  kuzatilayotgani  kishini o‘ylantiradi.  Ushbu  maqolada  biz  deviant  xulqli  bolalarning  shakllanish  sabablari, ularni  yuzaga  keltiruvchi  omillar  va  bu  holatlarning  oldini  olish  yo‘llarini  tahlil qilamiz. Chunki voyaga yetmaganlar tomonidan sodir etilayotgan jinoyatlar va ijtimoiy muammolarning aksariyati ana shunday xatti-harakatlarning oqibati sifatida vujudga kelmoqda.