AGROTURIZMNING ZAMONAVIY JAHON SAYYOHLIK BOZORI TIZIMIDA ALOHIDA TUTGAN O'RNI - Ubaydullayeva Nilufar Muzaffarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Agroturizm,  qishloq  joylarida  joylashgan  fermer  xo'jaliklari, qishloq hayoti va an'anaviy madaniyatni sayyohlarga taqdim etuvchi turizm shaklidir. U zamonaviy sayyohlik bozorida o'ziga xos o'rin egallaydi va qishloq iqtisodiyotini rivojlantirishda  muhim  rol  o'ynaydi.  Agroturizm  nafaqat  sayyohlar  uchun  yangi tajribalar  taklif  etadi,  balki  qishloq  joylarida  yashovchi  aholi  uchun  ham  iqtisodiy foyda keltiradi.