SUN’IY INTELLEK ASOSI-MATEMATIKA. - Raxmatova Maral Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt sohasining nazariy asosi bo’lib xizmat  qiladigan  matematik  tushunchalar  keng  tahlil  qilinadi.  Jumladan,  algebra, ehtimollar  nazariyasi  kabi  bo’limlarning  su’niy  intellektdagi  roli  yoritiladi. Shuningdek matematikadagi ayrim tushunchalarning hayotiy tatbiqiga doir xulosalar chiqariladi. Maqola sun’iy  intellekt rivojida matematikaning fundamental o’rni haqida tasavvur hosil qilishga xizmat qiladi.