KIBER JINOYATCHILIKNING YANGI SHAKLLARI VA ULARNI HUQUQIY BAHOLASH - Parvina Gʻulomamatova,; Eshmanov Sardor Salim o’ g’ li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  raqamli  texnologiyalarning  keng qo;llanilishi  natijasida  yuzaga  kelayotgan  kiber  jinoyatchilikning  yangi  shakllari, ularning  xususiyatlari  va  jamiyatga  tahdidlari  tahlil  qilinadi.  Ayniqsa,  fishing, ransomware, identifikatsiya o’g’riligi, ijtimoiy muhandislik (social engineering) kabi jinoyat turlari misolida ularning kengayib borayotgan ko’lami yoritilgan. Shuningdek, ushbu jinoyatlarga nisbatan milliy va xalqaro huquqiy mexanizmlarning mavjud holati, ularning  yetarliligi  va  dolzarb  muammolari  yoritilib,  huquqiy  baholash  mezonlari ko’rib  chiqilgan.  Maqola  so’ngida  kiber  jinoyatchilikka  qarshi  samarali  kurash choralarini ishlab chiqish bo’yicha taklif va tavsiyalar berilgan.