DIQQATNING RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR: MAKTABGACHA YOSH DAVRIGA OID YONDASHUVLAR - Nigora Yo’ldasheva Sodiqjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  diqqat jarayonini  shakllantirish  hamda  diqqat  jarayonining  shakllanishi  va  rivojlanishiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilingan. Shuningdek psixologik, biologik hamda ijtimoiy omillar nuqtayi nazaridan turli yondashuvlar atroflicha yoritib berilgan.