KLASSITSIZM ADABIYOTI :TARIXIY TARAQQIYOTI ,ASOSIY TAMOYILLARI VA NAMOYANDALARI - Mirzamahmudova Rahnamo Anvarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klassitsizm adabiyoti keng qamrovda o’rganiladi .Klassitsizmning paydo bo’lish  sabablari, uning ijtimoiy ,falsafiy va estetik asoslari tahlil qilinadi .Asosiy tamoyillar ,janr qonuniyatlari muhim adiblar va ularning  asarlari haqida batafsil ma’lumot  beriladi .Maqolada klassitsizmning boshqa  adabiy adabiy oqimlar bilan bo’liqligi ham yoritiladi.Ushbu maqola klassitsizmni chuqur tushunishga va adabiyot tarixida uning o’rnini anglashga xizmat qiladi