AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY TA'LIMDAGI ROLI - Mizaakbarov Dilshod Dovlatboyevich; Soliyeva Nozimaxon Foziljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy dunyoda axborot texnologiyalari va informatika fanining o‘rni hamda ular hayotning turli sohalarida qanday ahamiyat kasb etayotgani  yoritilgan.  Ta’lim,  tibbiyot,  iqtisodiyot,  davlat  boshqaruvi  kabi yo‘nalishlarda  informatikaning  amaliy  qo‘llanilishi,  AT  vositalarining  inson faoliyatiga  ijobiy  ta’siri  hamda  ularning  xavfsizlik  bilan  bog‘liq  muammolari muhokama  qilingan.  Maqolada  informatika  fanining  raqamli  davrdagi  strategik ahamiyati haqida fikr yuritiladi.