IBORALAR VA MAQOLLAR TARJIMASIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR - Akbarova Faridaxon Botirali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘zbekcha–ruscha yoki ruscha-o‘zbekcha iboralar tarjimasida uchraydigan  muammolar,  ularning  sabab  va  turlari,  shuningdek,  bu  muammolarga yechim  bo‘la  oladigan  tarjima  strategiyalari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  nazariy mulohazalar  bilan  birga,  amaliy  misollar  asosida  olib  boriladi.  Asosiy  maqsad  — o‘zbek tilidan rus tiliga tarjima qilinayotgan frazeologik birliklarning tarjimasida yo‘l qo‘yiladigan  xatolarni  aniqlash  va  tarjimonlar  uchun  foydali  yondashuvlarni  taklif qilishdan iborat.