SHAXSNING TURLI YOSH DAVRLARIDA KUZATILADIGAN PSIXOLOGIK OʻZGARISHLARI - Qasimova Gulirano Murod qizi; Toʼxtaboyeva Tursunoy Qosimboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada shaxsning  turli yosh davrlarida o`zgarishi va rivojlanish, shaxsning  psixologik  xususiyatlari  kabi  tushunchalarga  ta’rif berilgan. Shuningdek, turli yosh davrlarida rivojlanish jarayonining psixologiya va pedagogika uchun  zarur  bo‘lgan  xususiyatlari  ajratib  ko‘rsatilgan.  Bolaning  individual rivojlanishi va yosh xususiyatlariga bog’liq o’zgarishlari keltirilgan.