IMOM BUXORIY ILMIY MEROSIDA IJTIMOIY HIMOYA MASALALARINI YORITILISHI - A.A.Xodjaliyev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Imom  Buxoriyning  ilmiy  merosida  ijtimoiy himoya  masalalari  batafsil  bayon  qilib  berildi.    Islomda  ijtimoiy  himoya  birinchi navbatda,  jamiyatdagi  har  bir  shaxsning  huquqlarini  va  farovonligini  ta’minlashga qaratilgan. Islomning ijtimoiy himoya siyosati asosida insonning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ehtiyojlarini qondirish, ularni himoya qilish va ular uchun muhofaza qilish mexanizmlari mavjud.