DIPLОMАTIK DАXLSIZLIK HUQUQI VА UNING ZАMОNАVIY XАLQАRО HUQUQDАGI АHАMIYАTI. - Rayimova Munisa Nozim qizi; Eshmanov Sardor (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  diplomatik  daxlsizlik  huquqining  tarixiy ildizlari,  uning  xalqaro  huquqdagi  shakllanishi  hamda  zamonaviy  xalqaro munosabatlar  tizimidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Diplomatik  vakillarning  huquqiy maqomi,  ularga  taqdim  etilgan  daxlsizlik  kafolatlari  va  bu  huquqning  xalqaro diplomatik  aloqalarni  barqarorlashtirishdagi  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  diplomatik daxlsizlikning suiiste’mol qilinishi bilan bog‘liq holatlar va ularni tartibga soluvchi xalqaro  mexanizmlar  o‘rganiladi.  Mazkur  tadqiqot  orqali  diplomatik  daxlsizlik prinsiplari  zamonaviy  xalqaro  huquq  amaliyotida  qanday  qo‘llanilayotgani, shuningdek,  xalqaro  xavfsizlik  va  adolat  tamoyillari  bilan  qanday muvofiqlashtirilayotgani tahlil qilinadi.