ROMANTIZM ADABIYOTI: HISSIYOT, TASAVVUR VA ERKINLIK RUHI - Bohodirova Marg’ubaxon Botirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada romantizm adabiyotining paydo bo‘lishi, asosiy xususiyatlari,  mashhur  vakillari  va  uning  o‘zbek  adabiyotiga  ta’siri  haqida  so‘z yuritiladi. Romantizm oqimi inson qalbidagi ichki kechinmalar,  orzular, erkinlik va go‘zallikni kuylash orqali o‘ziga xos adabiy muhit yaratgan. Maqolada romantizmning jamiyatdagi roli va adabiy taraqqiyotdagi o‘rni ham tahlil qilinadi.