MULTIMEDIA MA’LUMOTLARINI RAQAMLI UZATISH SIFATINI TAHLIL QILISH, TAKOMILLASHTIRISH ALGORITMLARINI ISHLAB CHIQISH VA TADQIQ QILISH - Tursunova Aziza Axmadjanovna; Ramazonov Umrzoq Otabek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  mavjud  va  kelajakdagi  aloqa  tarmoqlarida, birinchi  navbatda  mobil  va  radio  tarmoqlarida,  real  vaqt  rejimida  trafikni  yuqori tezlikda uzatishni talab qiladigan xizmatlarning paydo bo‘lishi bilan bog‘liq holda, kanallardan  foydalanishni  oshirish  va  foydalanuvchining  idrok  sifatini  maksimal darajada  oshirish  vazifasi  dolzarbdir.  Shu  sababli  multimedia  xizmatlari  sifatini oshirish  va  infratuzilmadan  foydalanish  samaradorligini  oshirish  maqsadida kanalning  joriy  holatiga  avtomatik  tarzda  sozlangan  tarmoq  protokollaridan foydalanish  va  maqsadli  funksiya  sifatida  insonga  yo‘naltirilgan  metrologik usullardan foydalanish taklif etiladi.