O‘ZBEKISTONDA AXBOROT TEXNOLOGIYaLARI VA XAVFSIZLIGI SOHASIDAGI JINOYATLARNING OLDINI OLISHNING MUHIM AHAMIYATI. - Mo‘minov abdumalik abdumajidovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. O‘zbekistonda axborot texnologiyalari va xavfsizligi sohasidagi jinoyatlarning  oldini olishda    zamonaviy  axborot  texnologiyalarini  joriy  etish  bilan bog‘liq  tendensiyalarning  mazmun-mohiyati  ochib  berilgan.  jumladan,  ushbu jarayonning  asosiy  yo‘nalishlari,  mavjud  muammolar  ilmiy  jihatdan  tadqiq  etilgan. umuman olganda, mamlakatimizda axborot texnologiyalari va xavfsizligi sohasidagi jinoyatlarning oldini olishda   amalga oshirilayotgan ishlar samaradorligi va uni yanada samarali amalga oshirishning istiqbollari tahlil qilingan.