SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI AVTOMATIK TARJIMA TIZIMLARI: IMKONIYATLAR, CHEKLOVLAR VA ISTIQBOLLAR - Nabiyeva Rohilaxon Sherzod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) asosidagi avtomatik tarjima tizimlarining rivojlanishi, hozirgi kundagi imkoniyatlari, mavjud muammolari hamda istiqbollari tahlil qilinadi. Tarjima texnologiyalarining turlari, mashhur vositalari va ularning amaliy qo‘llanilishi haqida fikr yuritiladi.