SUN’IY INTELLEKT, KIBERXAVFSIZLIK VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI:XX1 ASR CHAQIRIQLARI - Shahzoda Xo‘jayeva Sherzodovna; Mirzaakbarov Dilshod Davlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada yangi asrimizning eng dolzarb yo‘nalishlaridan biri-sun’iy  intellekt;kiberxavfsizlik  va  axborot  texnologiyalarining  taraqqiyoti  va ularning  jamiyatga  ta’siri  yoritilgan.Sun’iy  intellekt  rivojlanish  bosqichlari,uning amaliy  sohalaridagi  qo‘llanilishi,ayniqsa,ta’lim,sog‘liqni  saqlash,sanoat  hamda transport  sohalaridagi  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.Shuningdek,axborot xavfsizligiga  tahdid  solayotgan  dolzarb  muammolar,kiberxujumlarning  xavfi  va ularning  oldini  olish  bo‘yicha  samarali  choralar  muhokama  qilinadi.Axborot texnologiyalarining  jadal  rivojlanishi  insoniyat  hayot  tarzini  o‘zgartirayotganligi ta’kidlanadi.Maqola bugungi kunda raqamli texnologiyalar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgan yangi chaqiriqlarga ilmiy yondashuv bilan yondashadi hamda bu yo‘nalishdagi rivojlanishlarga chuqur nazar tashlaydi.