“QISSASI RABG’UZIY” ASARINING O’ZIGA XOSLIGI VA JANRLAR TARTIBI - Mahkamova Shohista Lutfullo qizi; Tel’monova Maftuna Islombek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  maqolada  o’zbek  adabiyotining  yirik namoyondalaridan  biri  bo’lgan  Rag’buziyning  asarining  o’ziga  xosligi  va  janrlar tarkibi tahlil qilinadi. QUR’ONI Karimda payg’ambarlar qissasining keltirilishi va bu qissalarning  keyinchalik boshqa asarlarga asos bo’lishi,“ Qissasi Rabg’uziy ”asarining yozilishi va bu asardagi islomiy qissalar va ahloqiy saboqlar janrlari tarkibi o’rganiladi.