MUQIMIY IJODIDA IQTISODIY TENGSIZLIK MUAMMOSI VA UNING IJTIMOIY AKS-SADOSI - Muhamedov Muzaffarjon Axrorjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Muqimiy ijodida iqtisodiy tengsizlik muammosini o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Muqimiy  asarlarida  aks  etgan  ijtimoiy-iqtisodiy  farqlar, qashshoqlik  va  sinf  qarama-qarshiliklari,  shuningdek,  ijtimoiy  adolat  masalalari chuqur tahlil qilinadi. Muqimiy o‘zining badiiy obrazlari va syujetlari orqali iqtisodiy tengsizlikning inson hayotiga ta’sirini ochib beradi va bu muammoning jamiyatdagi ahamiyatini  ko‘rsatadi.  Maqola  shuningdek,  Muqimiy  asarlarining  jamiyatdagi ijtimoiy  aks-sadosiga,  ularning  jamoatchilik  fikrini  shakllantirishdagi  roliga  e’tibor qaratadi.  Muqimiy  ijodi  bugungi  kunda  ham  dolzarb  bo‘lib  qolayotgan  iqtisodiy tengsizlik  masalalariga  nisbatan  ijtimoiy  ongni  oshirishda  muhim  ahamiyatga  ega. Ushbu ish Muqimiy asarlarining zamonaviy realiklar va chaqiriqlarga mos kelishini, shuningdek, o‘zbek jamiyatining madaniy identiteti va ijtimoiy dinamikasiga ta’sirini yoritadi.