ELEKTRON HUKUMAT TIZIMI:ZAMONAVIY BOSHQARUVNING ASOSI - Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich; Odilova Dilbaroy Husanboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  elektron  hukumat  tizimining  asosiy tushunchalari  va  uning  turli  mamlakatlardagi  qo‘llanilishiga  oid  muhim  jihatlar yoritilgan. XXI asrda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi davlat boshqaruvi  tizimiga  ham  o‘zgarishlarni  olib  keldi,  natijada  an’anaviy  byurokratik tizimlar o‘rniga raqamli boshqaruv modellarini ishlab chiqish boshlangan. Elektron hukumat  —  bu davlat  va  fuqarolar  o‘rtasidagi samarali, tezkor  va  shaffof  muloqot o‘rnatish, davlat organlari o‘rtasida axborot almashish va elektron xizmatlar ko‘rsatish jarayonlarini raqamlashtirishga qaratilgan tizimdir.  Maqolada  elektron  hukumat  tizimining  G2C  (fuqarolar  bilan  ishlash),  G2B (biznes subyektlari bilan muloqot), G2G (davlat organlari o‘rtasidagi aloqalar) va G2E  (davlat  xizmatchilari  bilan  aloqalar)  kabi  asosiy  tarkibiy  qismlari  keltirilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda elektron hukumat tizimining rivojlanishi, Yagona davlat interaktiv xizmatlari portali va boshqa huquqiy asoslar ham muhokama qilinadi.