MILLIY AXBOROT RESURSLARI - Xoshimova Shirinabonu Sherxon qizi; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy axborot resurslari tushunchasi, ularning turlari, funksiyalari va zamonaviy jamiyatdagi o‘rni atroflicha tahlil qilinadi. Milliy axborot  resurslari  deganda  mamlakat  hududida  yaratilgan,  to‘plangan  va  fuqarolar, tashkilotlar  hamda  muassasalar  ehtiyoji  uchun  xizmat  qiluvchi  axborotlar  majmui tushuniladi.  Maqolada  kutubxonalar,  arxivlar,  ilmiy-texnik  ma’lumotlar  bazalari, elektron resurslar va davlat portallari kabi axborot manbalari misolida ularning amaliy ahamiyati  yoritilgan.  Davlat  siyosati,  raqamlashtirish  jarayonlari,  zamonaviy texnologiyalarni  joriy  etish,  axborot  xavfsizligi  va  intellektual  mulk  huquqlarini himoya qilish masalalari ham tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy axborot resurslarining ta’lim,  ilm-fan,  madaniyat  va  iqtisodiy  taraqqiyotga  ta’siri, mavjud  muammolar  va ularni hal etish yo‘llari haqida ham fikr yuritiladi. Maqola axborot jamiyatini barpo etishda milliy resurslarning strategik ahamiyatini ochib beradi.