ZIYONET AXBOROT TAʻLIM TARMOGʻI VA UNING LOYIHALARI - Muhammadjonova Xonzodabegim Otabek qizi; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasida  taʻlim  tizimini raqamlashtirish va zamonaviy axborot – kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish yoʻnalishida  muhim  ahamiyat  kasb  etuvchi    ZiyoNet  axborot-taʼlim  tarmogʻining taʼlim  sohasini  raqamlashtirishdagi  oʻrni  va  faoliyati  tahlillar  bilan  yoritiladi. Tarmoqning asosiy maqsad va vazifalari, uning doirasida amalga oshirilgan loyihalar, ularning mazmun-mohiyati va foydaliligi haqida batafsil maʼlumot beriladi. Maqola ZiyoNetning pedagoglar, talabalar va oʻquvchilar uchun yaratayotgan imkoniyatlari hamda zamonaviy taʼlimdagi ahamiyatini ochib beradi.