O’ZBEKISTONDA RIVOJLANIB BORAYOTGAN MILLIY TARMOQ RESURSLARI AFZALLIKLARI - Muhammadaliyeva Nazifaxon Foziljon qizi; Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada O‘zbekiston Respublikasida so‘nggi yillarda jadal  rivojlanib  borayotgan  milliy  tarmoq  resurslari,  ularning  ahamiyati  hamda zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  (AKT)  sohasidagi  o‘rni  tahlil etiladi. Maqolada shuningdek, milliy tarmoq resurslarining ishonchliligi, xavfsizligi, iqtisodiy samaradorligi hamda madaniy-ma’naviy merosni saqlab qolishdagi roli ham yoritib berilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda raqamli infratuzilmani rivojlantirish borasidagi istiqbolli yo‘nalishlarni belgilashga xizmat qiladi.