ILK BOLALIK DAVRIDAGI YETAKCHI FAOLIYAT VA AQLIY RIVOJLANISH - Madaminova Odinaxon Muqimjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ilk  bolalik  davrida  bola  shaxsining shakllanishida  muhim  o‘rin  tutuvchi  yetakchi  faoliyat  turlari  va  ularning  aqliy rivojlanishga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Unda  ayniqsa,  o‘yin,  muloqot  va  mehnat faoliyatining  bolaning  tafakkuri,  xotirasi,  diqqat  va  nutqini  rivojlantirishdagi  o‘rni yoritib  berilgan.  Shuningdek,  pedagogik  yondashuvlar  asosida  yetakchi  faoliyatni to‘g‘ri  tashkil  etish  orqali  bolalarda  mustaqil  fikrlash  va  ijtimoiy  ko‘nikmalarni shakllantirishning  imkoniyatlari  ochib  berilgan.  Maqola  maktabgacha  ta’lim muassasalari pedagoglari hamda ota-onalar uchun metodik tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.